Online cursus excel voor beginners

Excel is een veel gebruikt programma met erg veel mogelijkheden. Goed ontwikkelde Excel vaardigheden kunnen daarom belangrijk zijn voor je carrière. In deze cursus voor beginners ga je leren hoe je met Excel kan werken.

Na het volgen van deze cursus zal je een goed fundament aan Excel vaardigheden hebben voor een eenmalige investering van €49,95

Wat ga je in deze cursus leren?

kennis maken met Excel

In het eerste onderdeel leer je de absolute basis van Excel. Dit onderdeel is vooral bedoeld voor mensen met weinig of geen ervaring met Excel.

Gegevens invoeren in Excel

In dit onderdeel leer je hoe je gegevens in Excel kan invoeren en hoe je hier vervolgens mee werkt. Zo leer je onder andere hoe je snel gegevens kan selecteren maar ook hoe je met deze gegevens berekeningen kan uitvoeren.

Formules en functies in Excel

Formules en functies zijn een krachtig instrument dat Excel te bieden heeft. In dit onderdeel leer je wat dit precies inhoudt en hoe je hiermee kan werken.

Opmaak in Excel

In dit onderdeel leer je hoe je gegevens kan opmaken in Excel, bijvoorbeeld door de gegevens snel en professioneel weer te geven in een tabel of grafiek.

Sneltoetsen

Je krijgt een overzicht met een aantal handige sneltoetsen waardoor je efficiënter met Excel kan werken.

Bonus

Als bonus ontvang je een les hoe je werkbladen kan uitprinten en krijg je een korte introductie hoe je kan werken met draaitabellen in Excel.

 Bedankt voor deze cursus. Het is fijn dat ik dit kan toepassen in
mijn werk en terug in de cursus kan kijken als ik iets niet meer weet. – Claudia

Over Handleiding Excel

Hoi, ik ben Gerard Oosting. Handleiding Excel is een blog over Excel. Sinds 2013 deel ik op mijn blog uitleg en tips over Excel met als doel jou te helpen jouw Excel vaardigheden verder te ontwikkelen.

Naast veel gratis artikelen die je op deze website kan vinden is het vanaf september 2020 ook mogelijk om betaalde cursussen te volgen. In deze cursussen ga ik dieper op verschillende onderwerpen in zodat je in korte tijd beter wordt in een specifiek onderdeel van Excel.

De cursus die ik gemaakt heb is volledig digitaal te volgen. Hierdoor is het onder andere mogelijk om bestanden die gebruikt worden in de cursus te downloaden zodat je hiermee kan oefenen. De cursus zelf bestaat uit tekst en schermafbeeldingen.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus is bedoeld voor beginners die graag willen leren hoe jet met Excel kan werken. De cursus is zo gemaakt dat zelfs iemand die nog nooit met Excel heeft gewerkt de cursus kan volgen.

Wat heb je nodig?

Je hebt alleen een computer met toegang tot internet nodig met daarop Excel geïnstalleerd.
De cursus is gemaakt met Office 2019 (Windows) maar met andere versies valt de cursus ook te volgen omdat de verschillen minimaal zijn.

1 jaar Toegang

De cursus is volledig digitaal te volgen. Na aanschaf heb je 1 jaar lang toegang om de cursus te volgen.

Het aankoopbedrag is eenmalige investering.

Garantie

Ik heb deze cursus gemaakt met als doel dat jij beter wordt in Excel. Mocht je (om wat voor reden dan ook) ontevreden zijn over de cursus, dan kan je gebruik maken van de 14-dagen-niet-goed-geld-terug garantie.

Inhoud van de cursus

Les 1: je eerste bestand openen

Les 2: Excel begrippen

Les 3: het lint

Les 4: het lint aanpassen

Les 5: navigeren in Excel

Les 6: bestanden afsluiten en opslaan

Les 7: gegevens invoeren in een cel

Les 8: gegevens selecteren

Les 9: werken met rijen en kolommen

Les 10: rekenen in Excel

Les 11: gegevens knippen, plakken en kopiëren

Les 12: afbeeldingen en vormen invoegen

Les 13: Excel beveiligen

Les 14: wat zijn formules en functies?

Les 15: functie SOM

Les 16: functie SOM.ALS

Les 17: functie MIN en MAX

Les 18: functie GEMIDDELDE en GEMIDDELDE.ALS

Les 19: functie ALS

Les 20: tekst en cellen opmaken

Les 21: getal notatie

Les 22: voorwaardelijke opmaak

Les 23: gegevens sorteren

Les 24: gegevens filteren

Les 25: tabellen maken

Les 26: grafieken maken

Les 27: printen in Excel

Les 28: draaitabellen in Excel

Les 29: sneltoetsen in Excel

Voorbeeld hoe een les eruit ziet

Ontwikkel je Excel vaardigheden met de Excel voor Beginners cursus

Veel gestelde vragen

Voor wie is de cursus geschikt?

Deze cursus is, zoals de naam al zegt, bedoeld voor beginners. Deze cursus is zo opgesteld dat je de cursus ook kan volgen als je nog nooit eerder met Excel hebt gewerkt.

Wat houdt een online cursus in?

Deze cursus is volledig digitaal te volgen. Hierdoor is het onder andere mogelijk om bestanden te downloaden zodat je kan oefenen met de voorbeelden. De cursus bestaat uit tekst en schermafbeeldingen.

Welke versie van Excel heb ik nodig?

De cursus is samengesteld met office 2019 (Windows). Als je gebruik maakt van een andere versie kan je alsnog gebruik maken van de cursus. Er kunnen wel minimale verschillen zijn. Mocht je hierdoor de cursus niet goed kunnen volgen kan je gebruik maken van de 14-dagen-niet-goed-geld-terug garantie

Wat als ik niet tevreden ben over de cursus?

Ik heb deze cursus gemaakt om jou beter te maken in Excel. Ik wil daarom graag dat je tevreden bent over de cursus. Mocht je (om wat voor reden dan ook) ontevreden zijn over de cursus, dan kan je gebruik maken van de 14-dagen-niet-goed-geld-terug garantie. Dit houdt in dat je binnen 14 dagen na aanschaf van de cursus mij een berichtje kan sturen dat je je geld terug wilt. Vervolgens stort ik zo snel mogelijk je geld weer terug op je rekening.

Hoe krijg ik toegang tot de cursus?

Zodra je de betaling hebt afgerond krijg je een e-mail met daarin je inloggegevens. Als je hiermee inlogt op de ledenomgeving kan je gelijk beginnen met de cursus te volgen.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je kan de cursus volledig in je eigen tempo volgen. Sommige cursisten volgen 1 les per dag en weer andere volgen meerdere lessen per dag.

Na aanschaf heb je 1 jaar lang toegang tot de cursus.

Excel voor beginners

Na het volgen van deze cursus ben je in staat om met zelfvertrouwen in Excel te werken voor een eenmalige investering van €49,95

G.O. Excel – KVK 61001309 – Facturen zijn vrijgesteld van OB o.g.v. artikel 25 Wet OB – Terugbetalingsbeleid Privacy policyContact