Online cursus draaitabellen in excel

Met behulp van draaitabellen kan je eenvoudig en snel gegevens berekenen, samenvatten en analyseren. Als je nog niet weet hoe draaitabellen werken, mis je een krachtig hulpmiddel die Excel je te bieden heeft.

Bespaar tijd door te werken met draaitabellen voor een eenmalige investering van €49,95

online excel cursus

Wat ga je leren?

In deze cursus ga je stap-voor-stap leren hoe draaitabellen werken.

Het doel van de cursus is om ervoor te zorgen dat je na het volgen van deze cursus in staat bent om meer uit Excel te halen door snel gegevens te kunnen samenvatten en analyseren met behulp van draaitabellen.

Bij de cursus wordt een database met gegevens bijgeleverd die in de voorbeelden wordt gebruikt. Voor het werken met draaitabellen geldt namelijk dat je het sneller en beter leert door te oefenen.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus is zo opgesteld dat zowel een beginner als iemand met meer ervaring de cursus kan volgen. Het is dus geen enkel probleem als je nog nooit een draaitabel hebt gemaakt.

Het is echter wel handig als je de absolute basis van Excel kent. Als je hier niet over beschikt raad ik je aan om eerst de Excel voor beginners cursus te volgen.

Wat heb je nodig?

Je hebt alleen een computer met toegang tot internet nodig met daarop Excel geïnstalleerd.

De cursus is gemaakt met Office 2019 (Windows) maar met andere versies valt de cursus ook te volgen omdat de verschillen minimaal zijn.

Over Handleiding Excel

Hoi, ik ben Gerard Oosting. Handleiding Excel is een blog over Excel. Sinds 2013 deel ik op mijn blog uitleg en tips over Excel met als doel jou te helpen jouw Excel vaardigheden verder te ontwikkelen.

Naast veel gratis artikelen die je op deze website kan vinden is het vanaf september 2020 ook mogelijk om betaalde cursussen te volgen. In deze cursussen ga ik dieper op verschillende onderwerpen in zodat je in korte tijd beter wordt in een specifiek onderdeel van Excel.

1 jaar toegang

De cursus is volledig digitaal te volgen. Na aanschaf heb je 1 jaar lang toegang tot de cursus.

Het aankoopbedrag is eenmalige investering.

Garantie

Ik heb deze cursus gemaakt met als doel dat jij beter wordt in Excel. Mocht je (om wat voor reden dan ook) ontevreden zijn over de cursus, dan kan je gebruik maken van de 14-dagen-niet-goed-geld-terug garantie.

Inhoud van de cursus

Les 1: inleiding

Les 2: een tabel maken

Les 3: een draaitabel maken

Les 4: het lint

Les 5: een draaitabel inrichten

Les 6: standaard waardeveld instellingen

Les 7: een kolom toevoegen in een draaitabel

Les 8: getalnotatie

Les 9: totalen en subtotalen

Les 10: slicers

Les 11: tijdlijn

Les 12: sorteren

Les 13: voorwaardelijke opmaak

Les 14: tabellen samenvoegen

Les 15: verder rekenen met een draaitabel

Les 16: achterliggende getallen oproepen

Les 17: opmaak

Les 18: draaigrafiek

Les 19: opties voor afdrukken

Les 20: meerdere draaitabellen

Les 21: het vernieuwen van een draaitabel

Les 22: functie draaitabel ophalen

Les 23: het verwijderen van een draaitabel

Voorbeeld hoe een les eruit ziet

Ontwikkel je Excel vaardigheden met de draaitabellen in Excel cursus

Veel gestelde vragen

Wat is het nut van draaitabellen?

Door gebruik te maken van draaitabellen om gegevens te analyseren en samen te vatten in plaats van alles handmatig te doen bespaar je veel tijd. 

Wat houdt een online cursus in?

Deze cursus is volledig digitaal te volgen. Hierdoor is het onder andere mogelijk om bestanden te downloaden zodat je kan oefenen met de voorbeelden. De cursus bestaat uit tekst en schermafbeeldingen.

Welke versie van Excel heb ik nodig?

De cursus is samengesteld met office 2019 (Windows). Als je gebruik maakt van een andere versie kan je alsnog gebruik maken van de cursus. Er kunnen wel minimale verschillen zijn. Mocht je hierdoor de cursus niet goed kunnen volgen kan je gebruik maken van de 14-dagen-niet-goed-geld-terug garantie

Wat als ik niet tevreden ben over de cursus?

Ik heb deze cursus gemaakt om jou beter te maken in Excel. Ik wil daarom graag dat je tevreden bent over de cursus. Mocht je (om wat voor reden dan ook) ontevreden zijn over de cursus, dan kan je gebruik maken van de 14-dagen-niet-goed-geld-terug garantie. Dit houdt in dat je binnen 14 dagen na aanschaf van de cursus mij een berichtje kan sturen dat je je geld terug wilt. Vervolgens stort ik zo snel mogelijk je geld weer terug op je rekening.

Hoe krijg ik toegang tot de cursus?

Zodra je de betaling hebt afgerond krijg je een e-mail met daarin je inloggegevens. Als je hiermee inlogt op de ledenomgeving kan je gelijk beginnen met de cursus te volgen.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je kan de cursus volledig in je eigen tempo volgen. Sommige cursisten volgen 1 les per dag en weer andere volgen meerdere lessen per dag.

Na aanschaf heb je 1 jaar lang toegang tot de cursus.

Draaitabellen in Excel

Bespaar tijd door te werken met draaitabellen voor een eenmalige investering van €49,95

G.O. Excel – KVK 61001309 – Facturen zijn vrijgesteld van OB o.g.v. artikel 25 Wet OB – Terugbetalingsbeleid Privacy policyContact